Morsdag, frokost på senga og fire retters meny

Vi gratulerer alle mødre med dagen. Morsdagen har også en amerikansk opprinnelse og det er nok mange meninger om alle disser merkedagene. Jeg ser på morsdagen som en hedersdag og velfortjent hyllest til alle mødre. Min mor gikk bort desember 2017 og jeg hyller henne fortsatt som et forbilde på mange områder. I heimen vår så er Elisabeth mor til de to guttene Nicklas og Markus som befinner seg nå i Kirkenes og Thailand. Nicklas er i militæret mens Markus studerer i Macao, men pga corona-viruset så dro han på ferie i Thailand og det ser ut til at han nå kommer hjem til helgen. Nicklas kommer også hjem til uken på perm. Det er både mor og jeg som bonuspappa veldig glad for. Så nå blir det hjemmelaget pizza og fotballkamper på TV. Vi er veldig takknemlige for å ha verdens beste mamma og kone.

Elisabeth liker å sove litt lenger enn meg så jeg fikk god tid til å lage en bedre frokost med både porsjerte egg, kokte egg og hjemmelaget rundstykker. Tross alt så skulle vi ikke sykle før kl 12.00 idag. Men i travle hverdager så er det deilig å ha god tid i helgene. Om fredag så hadde Elisabeth invitert til “forsinket” julebord med jobben hjemme hos oss. Vi åpnet dørene for kollegaene hennes fra Vinterbro- og Gulskogen senter. I tillegg så var partnere invitert, i alt 12 personer til bords.

Vår eminente venn og gode sanger Carl-Henrik Kværne Nilsen vartet opp med gullstemmen sin og god underholdning og praten gikk mens kokken(meg) serverte fire retter med diverse viner til.

Forrett med laksetartar og avokadokrem ble servert med en deilig portogisisk alvarinho til og den samme vinen gikk fint til en blomkålssuppe med bacon, creme fraiche og trøffelolje til.

Laksetartar med avokado, agurk,koriander,ingefær,chili,sesamfrø og lime
Blomkålssuppe med bacon, creme fraiche og trøffelolje

Hovedretten ble en langtidsstekt kalv indrefilet med glaserte grønnsaker, jordskokkpurè og en sherrysaus til. Her serverte vi en Ripasso fra Antiche Terre, et sted utenfor Verona vi besøkte i 2018 etter anbefaling og god hjelp fra Christer Berens.

Kalv indrefilet fra Axel Andersen i Drammen og en sherrysaus

Desserten ble en panna cotta med pasjonsfrukpurè og granatepler. En herlig frisk og akkurat passe søt dessert. Selskapet var usedvanlig hyggelig og det ble god stemning fra ankomst til avreise.!!

Gårsdagen ble dermed litt av det slakkere laget, men fikk oss en god mil på joggeskoa allikevel etterfulgt av litt hjemmespa og filmen “Angel has fallen” med både Gerard Butler og Morgan Freeman. Et god film og tidlig senga på oss.

Noen tok kvelden tidligere enn andre 😂

Idag ble nok en sykkel maraton gjennomført på SATS CC. Der syklet vi 180 minutter med intervaller og fartslek mens dokumentaren om Watergate gikk i bakgrunnen. Da gikk tiden forholdsvis raskt og vi ble nok en gang litt klokere av å høre litt historie. Det var her “Fake News” oppstod og det er ikke så rart at det blir krig når mennesker på dette nivået er maktsyke!! Men kona er fin da!

Vi fikk også teste ut hvor mye vi eller jeg svetter og hvor mye vi bør fylle på for å være i vater!

Intervaller og svetting

Vi har også jobbet med rutevalget vårt og det soleklare førstevalget vårt er lange kysten i nord, dvs fra Tromsø innom Kvaløya, Senja, Andøya og Lofoten inn til Bodø. Kom gjerne med anbefalinger om overnattings- og spisesteder!

Da er vi klare for ny uke med mye jobb og til fredag så er det en musikalsk mat- og vinkveld på Svensefjøset. Her er det noen få plasser igjen så her er det bare å melde seg på! Få med deg vår siste podcast om morsdag og alle etappene vi har planlagt! Ha en fin uke 🙂

Meld dere på nå og kjøp billetter på Ticketmaster.no