Rett Fram Opplevelser : Jeg utfordrer ordføreren i Drammen!!

Vi besøkte idag Rett Fram Opplevelser og ble bedre kjent med daglig leder og gründer Ronny Johnsen. Han fortalte oss historien bak organisasjonen som jobber for å gi barn en verdig oppvekst gjennom opplevelser, ulike aktiviteter og minner for livet. Visste du at Drammen er den kommunen i Norge som har flest barn som lever under fattigdomsgrensen? Hvilke tanker gjør du deg da? Ronny forteller mye om dette under dagens besøk.

Ronny Johnsen er grunnleggeren av Rett Fram Opplevelser, er 43 år og startet sin karriere som pengetransporter. Ferden gikk videre til kunstavdelingen i Amnesty Norge, han har vært markedssjef for Panasonic Varmepumpe, redaktør i TV8 Buskerud og har i mange år jobbet som programleder og musikkansvarlig i radio lokalt i Drammen. I tillegg er han musiker og har jobbet med flere artister og vært med på flere utgivelser. I 12 år, med noen avbrekk, har han vært bassist og korist for Unni Wilhelmsen og har vært på tur i inn- og utland i musikalsk regi. Han er en entusiastisk seiler og har vært organisasjonsleder i de fem årene Rett Fram Opplevelser har eksistert og har en målsetting om å gjøre Rett Fram Opplevelser større og tilgjengelig for flere barn, unge og barnefamilier i årene som kommer.

Arild Bjørvåg er ansvarlig for alle våre samtaler med næringslivet. I tillegg er han en stor bidragsyter til gjennomføring av aktiviteter og opplevelser hos oss. Han er utdannet siviløkonom og har over 20 års erfaring med ledelse, rekruttering og har tett kontakt med bedrifter i hele vår region. I tillegg er han både kunnskapsrik og svært interessert i fotball, da engelsk fotball. Han er en av de som får frysninger når noen sier YNWA og har visstnok mange støttespillere hos oss som er enig med han i akkurat det.

Vi spilte inn episode nr 7 i vår podcast og Ronny gav oss historien bak Rett Fram opplevelser og blant annet så utfordrer han Drammens ordfører til å holde løftene sine om å gjøre noe for å begrense fattigdom i Drammen. Jeg utfordrer alle fotballspillere i både Strømsgodset og Mjøndalen til å støtte Rett Fram Opplevelser i Grasrotandelen. Noen som tar utdringene?

Rett Fram Opplevelser arrangerer blant annet barnebursdager, juleaften, 17.mai-feiringer, skisprint, sommerferier i form av seilbåtturer, fotballopplevelser og mange andre aktiviteter for at barn som ikke har de mulighetene til å oppleve dette, skal få mulighet til nettopp dette. Vi hører historier om barn og unge som blir reddet fra å falle ut av samfunnet ved å oppleve aktiviteter som de fleste av oss tar som en selvfølge. RFO er avhengig av at Næringslivet bidrar og har mange faste bidragsytere. Ronny Johnsen ble invitert inn til Røde Kors for å dele erfaringer om hvordan RFO klarer å få så mye ut av de pengene som kommer inn. Det er da vi merker engasjementet og den genuine interessen for RFO. Stemmen blir tydeligere og volumet øker. ” Jeg forstår ikke at folk aksepterer at masse penger forsvinner til unødvendig administrasjon, eiendomsutvikling og for mange møterom. Her bruker vi pengene til aktiviteter og opplevelser. Vi har 75 frivillige som baker kaker, steller istand til bursdager og som virkelig ønsker det beste for våre barn!” Respekten for det RFO gjør vokser og vi håper at enda flere bedrifter og privatpersoner får øynene opp for RFO og ikke minst utfordringene som Drammen står overfor.

Her er noen synlige bevis på ulike bedrifter og privatpersoner som bidrar til at RFO kan skape aktiviteter for så mange barn og unge.!!

Vi fikk se og lese gjennom tre bøker med tilbakemeldinger og hilsner fra både barn og foreldre som har fått være med på ulike aktiviteter som RFO har tilrettelagt for. Vi må innrømme at dette var rørende og når vi leste blant annet at en mor ikke vet hva hun ville ha gjort uten RFO, så skjønte vi at dette betyr enormt mye for mange!!

RFO har også eget studio hvor unge og lovende talenter kan utfolde seg, prøve ut, mestre og ikke minst føle en tilhørighet UTEN at det skal koste noe. Hør her hvor flinke de er.!!! Er dette kommende stjerner?

Det arrangeres mange bursdager gjennom et år og det er flere som bidrar til gaver. Her titter vi innom gaverommet som er klart for å gi gaver, men det settes enormt pris på at det gis gaver til barn og unge som normalt ikke får gaver.

RFO har også oppholdsrom der det arrangeres blant annet julefest og 17.mai. Vi hører historier om familier som ikke har råd til å bo der de gjør og som må flytte til besteforeldre og naboer. Forholdene kan være kummelige og da er det befriende å komme til denne hyggelige stuen hos RFO i Drammen sentrum.

Under podcasten så utfordrer vi Strømsgodset, Mjøndalen og vår nye ordfører i Drammen om å bidra mer for å begrense fattigdommen og da må vi begynne i vår egen by.!! Alle snakker om bærekraft og et av FN`s bærekraftsmål er å utrydde fattigdom. Da MÅ vi ikke glemme vår egen hage! Er du med?