1.mai med langhelg,frisør, luksusråvarer og langtur på sykkelsetet!

Syklet opp og forbi Sollihøgda. Les mer lenger ned

Vi hadde planlagt en langtur på sykkelen denne helgen som startet med 1.mai. Det gav oss en dag ekstra fri, men før det så var Elisabeth en tur innom frisøren. Det ble mye fokus rundt Abid Raja da han skulle til frisøren, og han trengte nok det, men det var nok utrolig mange som syntes det var deilig at frisørene endelig kunne holde åpent igjen. Elisabeth var en av de heldige som fikk strålende service og nydelig klipp av Silje hos Parklane Gulskogensenter.!

Under behandling
Blid og fornøyd med resultatet

Jeg hadde ikke det samme behovet da vikene mine jobber med å holde avstand!! Vi gikk inn i helgen med ønske om å få trent godt samtidig som vi skulle teste utstyr og sykler i regn og langtur. Været i nord kan fort bli kaldt og vått, litt som fredag med fem grader og regn.

Det er vått og regntøy testes.
Både gps og GoPro testes

Fredagen bød på regn og kun fem grader. Vi hadde bestemt oss for en kort, men rask tur der vi tester utstyr og at vi blir vant til slike forhold. Det fungerte veldig bra og vi skal være mentalt forberedt på all slags vær når vi startet i juli.! Vi møtte også et par menn på vei inn i Sørkedalen som ikke likte at vi syklet forbi dem, så de syklet forbi oss igjen. Da våknet konkurranseinstinktet våres ( og lekenheten) så vi satte dem litt på plass. videosnutten under er før vi tok inn på dem!

God fart og nærmere 35km/t

Helgens langtur ble en tur forbi Lommedalen, ned til Bærums Verk, opp Sollihøgda, ned til Sylling og inn til Drammen før vi tok en matbit, handlet gode råvarer og syklet hjem til Ullerntoppen igjen.

Fantastisk fint vær og syklene er like klare som oss

Vi har fylt sekken med matpakke, proteinbarer, drikkeflaske, kaffetermos og masse ekstra utstyr i tilfelle rottefelle. Jeg skal fremover sykle med en del vekt og bagasje for å bli vant til å bære ekstra kilo. Så sekken er ikke stor, men den er tung nok.

Bakkene opp til Sollihøgda er trafikkerte så det er også en god trening.

Elisabeth smiler etter en kort drikkepause på toppen av Sollihøgda. Herfra går det bare nedover mot Drammen så det er viktig å beholde klær på selvom vi ble varme opp bakkene.

Bakkene ned mot Sylling

Maksfarten på turen var godt over 50km/t og det var til tider kaldt i skyggepartiene, men nedover mot Lier så kom varmen og det var deilig å komme til Drammen sentrum med yrende liv for første gang på mange uker. Det virket som alle restauranter og mennesker var flinke med anbefalte smittevernsråd.

I

Fontenen i Drammen der vi får i oss litt mat og drikke. Her blir målgangen i sommer
Brødskive med eggerøre er sunt og godt
Antibac er også viktig å ha med

Det var nydelig med en liten pause og matpakka med eggerøre kom til sin rett og det var heller ikke feil med en kvikklunsj og kaffe. Vi hadde nå passert 85km og det er bare 40km igjen.

Det var hyggelig å se så masse mennesker i Drammen sentrum-målgangen til Sykkeltouren. Men før vi tok på hjelmen og syklet hjemover så fristet det å ta med luksusråvarer hjem for å kose oss til kvelden. Det ble kongekrabbe, tunfisk og entrecôte i sekken.! Både tunfisk og kongekrabbe er dyrt, men kvaliteten på alle råvarer her er så bra at det er luksus uansett. Turen gikk selvfølgelig innom Hansen & Andersen

Turen hjem gikk overraskende bra og beina er bedre nå enn da vi startet. På vei opp Lierbakkene så møter vi noen kjente og praten gjør at plutselig så er vi på toppen og på vei mot Asker. Etter seks timer så er vi på Ullerntoppen igjen og jeg er veldig stolt av kona som alltid smiler og er positiv selvom det kan være tungt.

Fornøyde etter å komme hjem.

Sykkelturen lørdag ble 125 km lang, 1600 m stigning og 6 timer. En fin gjennomkjøring og vi er klar for ny langtur neste helg, vi bør ha en tur over 160km så kanskje vi sykler rundt Tyrifjorden lørdag.! Deilig å kjenne beina er fine.

God råvarer fra Hansen&Andersen i Drammen
Fullkornsspaghetti med kongekrabbe og tunfisk med mangosalsa
Entrecôte over smørstekt sopp og squash med jordskokkpuré og saus ala Alex

Søndagen gikk til en løpetur i skogen og kupert terreng, snaue mila. Beina var fine, men begge kjente litt sårhet i baken. Derfor må vi sykle mer så baken blir herdet og vant til å sykle noen timer hver dag i juli!

Vi ønsker alle en fin uke og gleder oss allerede til å pushe grenser, forberede oss og til en ny uke med nye muligheter, både på jobb og privat.!