215km på sykkelsetet er også god mental trening, Aker Brygge og Bjørn Myhre Sport

Vi benyttet pinselørdag til å sykle langt, litt lenger enn den lengste etappen på Sykkeltouren som er ca 190km. T/r Fredrikstad viste 215km på GPS’en fra Garmin. Idag har vi vært en tur på Aker Brygge og til onsdag så besøker vi Bjørn Myhre Sport for råd og tips.

Klare 09.00 fra Ullerntoppen

Klokka ringte 07.15 lørdag morgen og jeg spratt opp for å lage frokost, kaffe og matpakke. Syklene ble finjustert og klargjorte. Vi er klare for langtur, ned til Fredrikstad. Nye og «riktige» sokker er investert og vi har med fire ekstra slanger om uhellene skulle stå i kø!

På vei mot Vinterbro og «SuperSelma» er med!

Vi tar vår første stopp og matbit etter drøye 44km på Shell Ås etter å ha syklet forbi fine områder og vann som Gjersjøen og Årungen.

Turen videre var gamle Mossevei forbi Vestby med Oslo Fashion Outlet og Asko. Her var det deilige landeveier og da vi nærmet oss Moss så fant vi en liten sykkelvei og sti som ledet oss til Mossehallen der vi begge har gode minner fra både håndball- og fotballkamper.

Mossehallen med foto i farta

Vi tok en litt lenger pause ved Shell Melløs der jeg har både gode og dårlige minner fra fotballkamper med Odd. Det jeg husker best eller dårligst er et frisparkmål fra Kjell Olofsson som dundret ballen bak Erik Holtan fra 45meter. «Det var ikke noe vits i å ha mur derfra», sa Holtan. Men minnet er det Kjell husker best også.

Melløs i bakgrunnen og nettsuser fra Kjell Olofsson huskes best eller dårligst
Matpakke, kaffe, proteinbar og dobesøk på Shell
I Råde og siste 19km til plankebyen

Herfra var det kun 33km igjen til plankebyen så etter litt trafikk ut av Moss så tråkket vi på mot Råde og deretter Fredrikstad. Litt medvind gav oss god fart.

Endelig fremme i Fredrikstad 13.50
En hyggelig Italiensk restaurant, Pizza Fabricca, og en blid kone

Det var yrende liv og mange mennesker som endelig ville kjenne på sommertemperaturer langs elva og blant alle utesteder i byen. Inntrykket var at det var veldig kontrollert og alle smittevernsregler ble ivaretatt. Vi spiste god mat på Fabricca og hadde satt av en time for å nyte sola litt også. Idet vi skal gå så kom vi i samtale med hyggelig mann fra Ullern som jobber som øyelege på Drammen sykehus. Han ble nysgjerrig på syklingen og da gikk det litt tid til hyggelig prat med ham og hans to døtre. Idet vi setter oss på syklene så møter vi en herlig kollega av meg i Personalhuset “Østfold” og hans kone.

Roar og hans kone nyter livet og pinseaften

Roar Johansen er en god og veldig dyktig kollega i Personalhuset. Sammen med hans kone så skulle de også kose seg litt med sommer, sol og livsnytelse. Takk for praten!

Veien tilbake mot Råde var tøff og motvinden hard. Selv med hard tråkking så kom vi såvidt rundt 25km/t på strekkene. Vi roet litt ned og ventet til vi passerte svingen i Råde for å tråkke litt på i sidevinden.

Det går egentlig overraskende greit å sykle hjem etterhvert og beina er helt fine, selv etter 170km. Er bare litt over 40km igjen.

Siste matinntak og påfyll av både kaffe og vann ble gjort på YX Vinterbro. En tidligere Shell-stasjon Elisabeth hadde ansvar for.

På gamle trakter og rett ved nye trakter, Vinterbro senter
Nordstrand og fantastisk utsikt

Vel hjemme ca 20.15 og 215km på sykkelsetet var unnagjort. Det var deilig å kunne sitte ute, spise god mat og kjøle seg litt ned. Vi merker at beina tåler fint å sykle langt og vi har masse energi og kraft siden vi er flinke til å fylle på med mat og drikke. Utfordringen er vel så stor å tenke positivt når det gjør litt vondt her og der. Men etter 9 timer og 10min effektiv sykling og gode pauser så smiler vi godt.

Godt å være hjemme igjen.

Vi vet at kroppen forbrenner flere tusen kalorier og det må fylles på for at restitusjonen skal gå raskt slik at vi kan trene litt i morgen også.

Idag har vi løpt drøye mila rundt Lysakerelva og fått restituert litt samt løpt i varmen. Det i seg selv er en tilvenning og god trening. Vi aner ikke hvordan været på Nordkapp kan være rundt 11.juli, men idag har vi også kost oss litt på 1. pinsedag. Godt og varmt med 25 grader og vi trengte litt is for å kjøle oss ned etter god mat på Jamie Oliver Aker Brygge

De siste ni dagene har jeg fått i underkant av 700 km på sykkelsetet da jeg også har syklet til jobb tre dager i uka som var. Det er fantastisk å sykle til Drammen om morgenen og jeg fyller sekken med gode råvarer fra Hansen & Andersen på vei hjem. God trening med tung sekk og noe å glede seg til matlagingen hjemme på Ullern. Kona har også syklet etter jobb, en lang tur til Kikut og tilbake. Så vi er godt i gang med forberedelsene, og til uka skal vi til Bjørn Myhre Sport.

Drammen om morgenen, 06.30.

Onsdag 3.juni tar vi turen opp til Bjørn Myhre Sport for å ta en prat med Terje Kolbjørnsen og for å se hva slags utstyr vi bør ha med. Det kan godt hende jeg må kjøpe en ny sykkel som tåler sidevesker og litt bagasje. Dette gleder vi oss til og nå begynner vi å kjenne litt at Sykkeltouren nærmer seg!!! Dette blir gøy.!

Draktsponsor?

Vi har mest sannsynlig fått hovedsponsor på drakta, men trenger flere og det er bare å Vippse over private bidrag om du ønsker. Alt går uavkortet til begge organisasjonene, Rett Frem Opplevelser og SuperSelma den dagen vi ankommer mål. Er du med?