Fire uker igjen til Nordkapp, trening, ny sykkel og en helg med mye sosialt.

Idag har vi syklet en rolig og lang tur i marka, nærmere bestemt fra Ullerntoppen innom Sognsvann og til Kikut. Det var mye folk som gikk tur, syklet eller overnattet ute i naturen, men det er jo hyggelig. Køen på Kikutstua for å få kjøpt en is og drikke var ikke så hyggelig så vi fylte på vannflaskene og syklet hjem via Sørkedalen. Totalt 47km og rolig tempo. Selvom det ikke har blitt en lang tur i helgen så har det blitt mye trening i uka som gikk. Vi har begge syklet til jobb flere dager og hatt noen løpeturer. Formen nærmer seg og det gjør avreisen til Nordkapp også.

På vei mot Kikut
SuperSelma er med
Fullt på baksiden av Kikut
Herlige og landlige omgivelser

Bjørn Myhre Sport hjelper med gode råd og første steg er å investere i ny sykkel og sidevesker samt bestilling av en del sykkelklær. Jeg ble anbefalt å kjøpe en Hard Rocx gravel grinder gt2. Etter å ha lest testen av denne så tenkte jeg at det er mye sykkel for pengene, men den koster fortsatt en del penger. Det er viktig at sykkelen er robust nok til å ha en del bagasje når vi sykler langt. Da vi fikk listen over alt utstyret vi bør ha med, så holder det ikke med en liten saddle bag da.!! 🙂 Elisabeth sykler på sin Trek-sykkel med aluminiumsramme som ble kjøpt på Tri-Sport/Sport1 Gulskogen. Les mer om sykkelen på testsiden: http://www.gruppetto-magasin.no/single-post/2019/03/19/Test—Hard-Rocx-Gravel-Grinder-GT2

Hard Rocx Gravel Grinder GT2 er veldig solid og super anvendelig!

Her er listen vi jobber litt etter i fhtklær og utstyr :

– Sokker ull ( 3par)

– sykkelsko gode og romslige.

– plastikkpose mellom sokk og sykkelsko når det regner og er kjølig.

– neopren skoovertrekk.

– Sykkelbukse 2 par.

– lang vind og vannavstøtende bukse.

– løse ben lange + korte.

– ull trøye type helstrøye.

– sykkeltrøye

– sykkeljakke type vinter.

– vind og vannavstøtende jakke.

– sykkelhansker korte + lange

– vind og vannavstøtende overtrekk på hendene (Kan også bruke plastpose)

– finlandshette for sykkel, under hjelmen.

– buff to stk.

– 3stk slanger + lappeutstyr selvklebende.

– lapp for dekk (ikke slange).

– 2 stk Eiker med nippel.

– kjedelås.

– kjedeolje.

– multiverktøy+ kjedekutter+ hjulretter+ dekkspaker( solide). 

– sykkelpumpe.

– lys foran og bak, vær godt synlige.

– klærne dere bruker må være godt synlige i trafikken, samme med hjelm.

NB: ikke sykle med ryggsekk, pakk på sykkel og fordel vekten rundt på sykkelen, så lavt som mulig

– ta med sprit for å vaske skrittet + hvit vaselin ( eller tilsvarende) for å smøre skrittet hver dag.  

Vi har også brukt helgen på å være sosiale med venner. Elisabeth hadde en sommerfest med sine venninner. Da var det en del forberedelser, bordpynt og innkjøp av reker som skulle gjøres. Totalt 12 damer som koste seg en varm sommerlørdag med reker, krabbe, tilbehør, hvitvin og morsomme samtaler. En av venninnene introduserte Mary Kay sine sommerprodukter. Mange gode produkter ble prøvet og godt mottatt. Bordpynten er like fin som utsikten og gjestene koste seg til lenge etter sola hadde gått ned. Stolt av kona som er veldig opptatt av at alle rundt henne har det bra og som årlig byr på en herlig sommerfest.

Jeg var selv i et utdrikningslag for en god kompis i Drammen. Det startet tidlig med en overraskelsesfrokost, noen Aass-øl på Skutebrygga og et par timer på vannet der den kommende brudgom fikk kjørt seg litt på en Tube bak en vannscooter. Fart og spenning går aldri av mote og hovedpersonen virket fornøyd. Jeg fikk ansvaret for at alle gutta ble mette og laget en fire-retters middag med viner til. Her ble det asparges med spekeskinke og Hollandaise, Brushetta, indrefilet av kalv med grønnsaker og en jordbærtiramisu til dessert. En herlig kveld for en herlig kompis!!

Så nå er det ny uke og nye muligheter der Elisabeth har bursdag, Eliteserien starter igjen og jeg får min nye sykkel. Det blir nok flere sykkelturer og vi skal neste gang utfordre oss i fht det mentale. Hva bør vi være forberedt på? Jeg husker en fantastisk god trener sa til meg en gang : “Always expect the unexpected!!” Her skal vi forberede oss på vær, vind, mygg og slitne ben, og MYE MER!