Regn, stiv kuling og 0 grader i kveld 😱 Vi skal på Nordkapp-platået i morgen tidlig.

Klare og spente før avreise

Vi stod opp kl 05.00 i Kirkenes og fikk i oss litt kaffe på hotellet før en lang bussreise til Honningsvåg ventet på oss.

Frokosten tok vi med oss på bussen og vi var klare for avreise 06.00 ved Kirkenes AMFI. Det var meldt litt regn både i Kirkenes og Honningsvåg så regnjakka var allerede på.

Ble en halvtimes lur mellom noen trær

Bussen går ikke så ofte i Finnmark, men den kjører til gjengjeld melkeruta og får med seg de fleste kriker og kroker. Men Finnmark er STORT og vi fikk sett masse flott natur.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu
Vi kjørte over bekken

Etter litt frokost så får vi lagt ut på bloggen den siste bidragsyteren på drakta, nemlig Erling Sande AS. Responsen har vært enorm så det tok litt lenger tid å legge ut en sak om alle bidragsytere, men det er vi utrolig takknemlige for! Det ble litt tid til jobbing for begge to også. Nettet fungerte ok, men enkelte steder så var dekningen dårlig. Men etter 9 og en halv time så var vi fremme i Honningsvåg og klare for å sykle opp til Nordkapp Caravan og Camping.

Scandic Bryggen og det regner bra nå.

Vi stopper på en matbutikk etter 3 km og kjøper med oss litt kyllingfilet, salat, proteinbrød og pålegg. Nordkapp Caravan og Camping har små hytter med egne kjøkken. Det er digg! Sideveskene er proppfulle, men det går fint. Det regner mer og vanntette trekk er allerede over bagasjen.

Og vinden ble verre!

Etter 14 kilometer fra Honningsvåg så begynner vinden å ta seg opp…Jeg sjekker fort på YR og den viser 10 m/s og snaue mila igjen. Det går greit i bakkene opp, men på toppen så kommer det vindkast som gjør oss usikre og syklene veldig ustabile, «Elisabeth synes det er vanskelig å holde sykkelen på veien» 🥺……Det er vått og kaldt, men humøret holdes oppe med med litt pep talk, og vissheten om en varm hytte. Det tar sin tid å sykle i sterk mot-og sidevind. Vi bruker halvannen time på 24 km og gleder oss til å komme frem til Norges nordligste overnattingssted.

Etter en deilig og varm dusj så sjekker vi YR og ser at været ikke blir bedre utover kvelden. Det er meldt vind i 11 m/s og regn samt at temperaturen føles som 0 grader.

I morgen så er det meldt opphold, 6 grader og halvparten så mye vind. Vi står heller tidlig opp i morgen og sykler 13 km før frokost. Kanskje vi får kjøpt frokost der, om ikke så tar vi den på overnattingsstedet før vi reiser videre til Skaidi. Etter å ha ringt opp til Nordkapp-platået så bekrefter de det dårlige været og det er svært tåkete. Vi lager litt mat istedet og håper på både opphold og bedre utsikt. Tåka ligger tykt.

Har fått varmen tilbake og skal spise litt før vi tar kvelden.

Vi er enige om at det var en god avgjørelse om å dra tidlig i morgen i stedet. Det er jo hyggelig å kunne se litt når vi først skal være på Nordkapp-platået🙏

Håper alle har hatt en fin dag og sees i morgen 🤗🚴‍♂️