Vi har startet Sykkeltouren og FOR en innholdsrik dag! Nordkapp-platået ✅

Nordkapp-platået 08.00. Les mer om en innholdsrik dag!

Vi tok en beslutning i går kveld om å utsette siste etappe og Nordkapp-platået til idag. Det var er klokt valg. Grått, men opphold og vind på kun 6m/s stod det på YR. Vi fikk i oss en brødskive før vi heiv oss på syklene. Klokka viste 06.55 og målet er å være der før 08.00.

Det var ganske mye stigning opp og vi holdt en OK tempo. Nordkapp-platået ligger 307 moh og total stigning for oss ble 385m fra overnattingsstedet. Det var en brå start på en lørdag morgen. Men vi gleder oss.

Sykkeltouren har startet!

Sykkeltouren har startet og vi har stolt på oss sykkeldraktene. Det blåste litt kald vind idag også, men heldigvis rundt 3 grader og opphold. Vi var de eneste som var der og da brukte vi god tid til bilder og å oppleve den fantastiske opplevelsen. Det eneste minuset var at våre gode venner Vegar og Lise hadde en hyggelig overraskelse til oss når vi kom opp, men ankomst i går ble utsatt til idag og idag så åpnet de ikke før 10.30. Vå måtte starte tidlig da dette ble en lang dag. Men vi får heller spandere bobler på dem ved ankomst. For en hyggelig gest🙏🥂

Litt posering er lov på Nordkapp-platået, spesielt når vi er alene

Etter en snau halvtime så bar det ned igjen og da brukte vi kun 30.min. Det ble en veldig enkel frokost på oss og vi fikk varmet noe klær, pakket veskene og jobbet litt. Så vi er klare for en langtur og noen høydemetere.

Enkel frokost og vi varmet oss litt før videre reise.
Målbevisst og herlig kone!

Turen over til Honningsvåg gikk fint selvom det er veldig kupert. Det er 20km fra overnattingsstedet til Honningsvåg der vi kjøpte litt rundstykker, pålegg og drikke for lunsj senere. Kona er ivrig og hiver seg på sykkel på vei mot Olderdjord. 7 tunneler venter og hun er litt bekrymret!

Tunnel nr 3 fra nord er selveste Norkapptunnelen, snaue 7km og vi skal ned 212 m. Og det betyr opp etterhvert. Det var Ok lys og lite trafikk sende fleste tunnelene gikk greit.

Her konser vi i bratt oppoverbakke😂

Men det er jo bratt oppover tunnelen og da er det viktig å være konsentrert, eller hva Elisabeth?!🤗

Kollega av Elisbeth med mann og bobil.

På veien videre så møtte vi kjentfolk, eller Elisabeth kjente igjen den gule bobilen og en kollega som hilste. Det var jo Laila Leivestad som jobber på Metro, Steen&Strøm, og midt i en bakke fikk vi en hyggelig prat😘🤗Verden er liten, men vi føler Norge er stort. De var på vei opp til Nordkapp og det var en fin dag å besøke Nordkapp på!

Hva skjer her? Jo i tunnel nr fem som var litt over 3km lang og i dårlig forfatning. Det var mørkt og mange huller i veien. Jeg prøver desperat å styre unne en stor grop i veien mens jeg roper hold venstre til Elisabeth. Men med høy fart så var det ikke mulig å styre unna. God fart ned i gropa og skarp asfaltkant så skjønner vi begge at det må bli punktering. Det tok ca 1.sekund før dekket var flatt. Vi gikk de siste fem hundre meterne ut av tunnelen før vi skifter slange.

Dette gikk jo fint og en skiftet slange mens den andre dokumenterte!
Her kan du få kjøpt sølv og få gratis nakenfotografering 😱Se nøye mot slutten😂
En magisk pause med nydelig utsikt, nesten sommertemperatur og et reinsdyr lå 20 meter bak oss

Vi var heldige med været og det var lite vind utover dagen. Utsikten og opplevelsen har vært enorm. Vi så mange reinsdyr, havørn og fantastisk natur!

Det går unna de siste fem mila og bruker kun litt over to timer. Vi merker at beina kjenner dagens etappe, men det er mye nedover siste 15km som gir oss ekstra energi! Vi gleder oss til Skaidi.

Vel fremme på Skaidi Hotell så blir overrasket over hvor hyggelig det er her. Tross fullsatt restaurant så fikk vi bestille en reinsdyrpizza og vi satt oss i lobbyen. Vi var innom den lokale matvarebutikken for å kjøpe litt snacks og olivenolje, men da jeg så at de hadde en kald juleøl 🤗😂fra Aass så måtte jeg bare kjøpe den. Jeg fikk den til og med til halv pris siden det var lenge siden jul!

Men nå har vi kost oss med pizza og slapper nå av med Rosenborg-Godset. Det blir nok tidlig kvelden her og vi er klare for å sykle til Arctic FjordCamp i morgen.

Totalt syklet 170km og hadde 2100 høydemetere. Vi brukte nesten 11 timer, men syklet effektivt på ca 9 timer. Mulig dette hardeste etappen, men det får vi ta EB oppsummering på til slutt. Vi merker beina og kroppen jobber med restitusjonen, men vi har fylt på med masse mat og drikke. Og frokost er ikke før 08.00 i morgen så vi får en god natt søvn.! Takk til alle som følger oss 🙏