Dag 5 : Andenes-Sortland. Er Andøya Norges fineste sted? Idag fikk vi en fantastisk kulinarisk opplevelse og tre poeng!

Kulinarisk opplevelse på Andenes Friluftsenter

Vi sov litt lenger idag og nøt en god frokost med hjemmelaget eggerøre, kaffe og deilig sol på terrassen. Begge er uthvilte og vi måtte kjøpe nye dekkslanger i sportsbutikken som åpnet kl 10.00

Sakte, men sikkert så gjør vi oss klare for avreise til Sortland. Vi ble anbefalt å sykle vestkysten via Bjørnskinn og vi MÅTTE innom Andenes Friluftsenter for å spise god mat. Det er godt over halvveis og det passer fint. Planen er å dra før kl 12 så vi kan spise rundt kl 15.00 og stoppe etter 70km, men først må vi vaske syklene.

En kjapp og enkel vask på Shell Andenes

Så bærer det avgårde i rolig tempo og et fantastisk vær. Det tar ikke mange minuttene før vi ser hvor spektakulært naturen er. Vakkert!

Det er frodig, høye fjell, «grønt» hav og magiske omgivelser. Vi kunne ikke å vært heldigere med været! Inntil videre.

Sideveskene blir tydeligvis større og naturen vakrere

På veien så sykler vi forbi Andøya Space Center og et toalett ved Bukkekjerka rasteplass med Norges fineste utsikt. Her kan du gjøre det du må, samtidig som du kan se havørn. Vi tok ikke sjansen, men kun bilder.

Ikke alle kan skryte på seg et space center, men Andøya kan!
Et finere WC med utsikt utover havet

Halvveis til et bedre måltid så tok vi en drikkepause og kjøpe krone-is i Nordmela.

Godt med krone is og nok GB til surfing.

Det er fortsatt strålende sol og jeg er sikker på at Andøya er Norges vakreste sted.

Hvite strender og grønt hav
Magisk
God reklame for Andøya, men Eco-Nor og Betonmast får også mye velfortjent fokus.
Fyr

Etter 55km så skyer det litt til, men det var ikke meldt noe regn så vi tok ikke på regntøyet som ligger øverst i sideveska. Altfor fint vær til at det skal begynne å regne.

Skulle ha hørt på kona som sa vi skulle ta på regnjakka

Men litt regn tåler vi, tenkte jeg. Det tørker fort i det fine været. Det høljer nå og det er for sent å ta på oss regntøyet, så jeg får litt kjeft mens vi sykler det vi kan for å komme inn på Andøya Friluftsenter.

Hvordan er maten her da?

Etter en god anbefaling av vår spinningsnabo Stein Kristoffersen så stoppet vi her. Varmen kom fort og vi tok på oss tørre klær. Et koselig sted med fantastisk utsikt er første tanke.

Inne i restauranten

Servitøren kommer bort med menyen og her var det mye snadder.

Godt utvalg og flere veldig lokale retter

Elisabeth bestiller fiskesuppe og multeis med multer mens jeg prøver noe så spennende som Boknafisk og karamellostekake.

Fiskesuppe og en blid kone
Spennende Boknafisk med tradisjonelt tilbehør og en kald Lager.

Boknafisk eller boknafesk er en variant av tørrfisk og er fisk som er delvis tørket av sol og vind på hjell eller vegg. Begge rettene smaker helt nydelig og det er så gøy å prøve lokale retter. Dette skal visst være svært vanlig på Senja og Andøya.

Multeis med multer og sjokolade i egen krumkakeform
Spennende karamellostekake med blåbær.

Hovedrettene smakte helt fortreffelig, mens begge desserter sendte oss til himmels! Vi snakker med eieren Ingvild som forteller oss at alt lages hos dem, også krumkakeformen. Hun forteller også at de har funnet på karamellostekaken selv og at de lager bunn og alt fra «bunn av»! Andenes Friluftsenter er sted du MÅ innom om du er på Andøya og vil oppleve noe spesielt. Spektakulær utsikt og mat.

Godt fornøyd med hovedretten og utsikten.
Vi koser oss på tur også

Gode og mette så hiver vi oss på syklene mot Sortland. Det er opphold og kun 40km igjen. Vi merker at kroppen trengte litt mat og nå er energien samt tempo på topp uten at vi skal anstrenge oss for mye. På veien ser vi haugevis av multer og fortsatt fantastisk natur! Nå vil vi frem til Sortland for å rekke 2.omgang mellom Godset-MIF, det viktigste oppgjøret i årets Eliteserie.

Multer i veikanten
Hurtigruta er godt bevoktet

Vel fremme i Sortland så får vi med oss 2.omgangen og beviset på hvem som er best i nye Drammen Kommune. Det blir spennende mot slutten, men vi klarer å dra i land 2-1 seieren. Vi er fortjent best i Drammen og vi koser oss på hotellrommet med en god dusj og enkel thai-mat. En utrolig innholdsrik dag, nok en gang. Det ble bare 110km idag og rundt 500 høydemetere, men da får vi henter oss godt inn til morgendagen.

Vi bestilte mat, så Godset slå MIF og feiret med husets hvitvin

Takk til Stein som gav oss noen gode veivalg og spisevalg🙏 Når du er fra Andenes og sykler mye så tar du klokelig i mot noen gode råd om øya!

Stein Kristoffersen er ivrig på sykkel selv

I morgen sykler vi til Svolvær, ca samme distanse som idag, 110km og vi tar ferje fra Melbu til Fiskebøl. Nå er det god natt 😎🤗

Vakkert