Dag 8: Bodø – Reipå og til naturflotte omgivelser, Saltstraumen, Helgelandskysten, Reinsdyr i fortauskanten og en øl-duell, Mack vs Aass

Er vi snart halvveis på Sykkeltouren, mon tro?!

Etter gårdsdagens tøffe tur fra Svolvær til Bodø var det deilig å våkne til sol og en rolig start på dagen da vi ikke skulle rekke ferger i tillegg til at vi skulle sykle en av de korteste etappene med 110 km. Men det var kupert med totalt 1300 høydemetere.

Dagen starter med fantastisk god frokost på Scandic Bodø hvor vi igår ble oppgradert til suite, og bodde staselig med god plass til oss, syklene og ikke minst muligheten til å tørke alt det våte tøyet fra gårdsdagen. For det var vått – til og med hårføneren ble brukt for å tørke de våte skoene😂 Men FOR en service! Scandic Bodø kommer vi tilbake til.

Godt han kan brukes til noe og vi bjudar på.

I dag var det deilig buffetfrokost og en merker at Coronaen ikke har samme fokuset lenger til tross for Antibac og hold avstandsmerkingen.

Vi er glade i egg og i alle varianter.

Under frokosten fikk jeg chattet med lege via hjemmelegene.no for å høre hva jeg skulle gjøre med stien på øyet. Det er første gang jeg har fått stilt diagnose digitalt – men det funka veldig bra og jeg kunne 20 min senere hente øyedråper og salve på apoteket.

Vi kom oss så avgårde ut av Bodø by med en liten stopp for nok en vask av syklene våre. Trafikken var økende og litt hissig til vi kom et godt stykke ut på landet.

En vasker syklene, mens den andre dokumenterer.

Broen over Saltstraumen syklet vi over uten vindkast – ja nesten vindstille kunne vi stoppe på toppen og ta noen fine bilder. Det var ikke skummelt, bare fint 🙏

Saltstraumen og vi koser oss på toppen av brua i motsetning til igår.

En liten lunsj stopp i veikanten med medbrakte brødskiver gjorde godt etter 40km.

Koser oss med lunsj etter 40km.

Vi merket at vi hadde en tøff dag i går så vi benyttet dagen til å restituere – ta syklingen med ro, men noen lange oppover strekninger ble det i dag også i tillegg til 5-6 tunneler. Da var det ekstra fint med det fine været som gjorde helgelandskysten så vakker som vi hadde hørt den skulle være.

Vakkert.
Vakkert og vakre omgivelser ved Storvik
Barndomsminner rett ved Jelstad
Reinsdyret ville være med på Sykkeltouren

Da vi kom inn i Gildeskål kommune fikk jeg mange minner fra alle ferier jeg har vært her hos farmor og farfar som liten. Vakker natur – havet lukter godt og fjellene er helt ubeskrivelig majestetiske.

Vi er på vei inn til Reipå Camping

Framme i vakre Reipå – innlosjerte vi oss i en fin campinghytte og Alexander disket opp med gryterett med karbonadedeig og bønner samt pasta og salat. Stedet er det siste overnattingsstedet før Svartisen.

Fine små hytter med egne kjøkken

Godt at Joker nedi gata hadde Aass på kjøleren. Vi tok en aldri så liten uformell øl-duell. Vi var begge enige, Mack-Aass 0-1 👏

Vi koste oss med hjemmelaget og god mat, selv uten hårvoks
En liten øl-duell. Mack-Aass 0-1.

Siden vi er inne tidlig på kvelden rekker vi en klesvask – det er jo lettvint å gjøre når man bor på campingplass – der finnes alt av service og tjenester. 👍

Han føner sykkelsko og vasker klær!

I dag har vi syklet nesten halveis av touren 🤗 det er vi utrolig stolte av og nå ruller vi nedover til Drammen med påfyll av energi og motivasjon for å nå målene våre – Nordkapp-Drammen og ikke minst samle inn mest mulig penger til Lysglimt og Opplevelser til barn som trenger det 💞.

Og han henger opp klær. Det var på tide med rene klær og Erling Sande og SKG Emballasje er synlige igjen!
Tommel opp for ca halvveis i Sykkeltouren