Dag 9: Reipå – Polarcamp. Vi er over halvveis etter en nydelig og rolig dag langs helgelandskysten, men vi bomma på ferjetiden! Vi gratulerer de nygifte også.

Vi vil først gratulerer de nygifte vennene våre, Carina og Ola. Vi har tenkt masse på dere i helgen og håper den var magisk! Vi startet planleggingen av Sykkeltouren før jul og bryllupet til våre venner er noe vi da gikk glipp av. GRATULERER SÅ MYE TIL DERE BEGGE❤️

Vi er igang fra Reipå!

Etter en god frokost på Reipå Camping så bar det avgårde mot Ørnes der første av tre ferjer for dagen stod for tur. Det var bare 7 kilometer til første ferje så det ble en god oppvarming og start på dagen. Kroppene var slitne idag.

Små og koselige hytter der vi laget maten selv.
Norge er vakkert og godt at det går noen ferjer her oppe!

Vel fremme ved Ørnes og god tro om at ferja gikk kl 09.45, så fikk vi en time ekstra pause. Ferja gikk ikke før 10.45 og godt at det ikke var omvendt! I tillegg så fikk vi se Hurtigruta som var innom Ørnes.

En liten båthavn i Ørnes med Svartisen i bakgrunnen
Vurderte minutt for minutt.

Ferja fra Ørnes over til Vassdalsvik gikk radig og snaue 30km over til Forøy gikk nesten like raskt så den timen vi ventet, er hentet inn igjen. Ny ferje fra Forøy til Ågskardet stod nå for en kort tur.

Vi ble glade for en positiv overraskelse!

Herfra til Jektvik så stod det på Google maps i forberedelser at det var ca 50km, men vi fikk oss en overraskelse, en positiv sådan da vi sjekket opp igjen, ca 30 bare! Mulig en tunnel har gjort det vanskelig for Google maps, men tunnelen ble åpnet i 1992 av Hjalmar Andersen.

Hjalmar Andersen åpnet tunnelen i 1992.
Hyggelige mennesker fra Solbergmoen🤗

Siste ferje for dagen fra Jektvik til Kilboghavn tok en snau time og vi kom frem er par timere tidligere enn planlagt. På ferja møtte vi noen hyggelige mennesker fra Drammen som heiet på oss samt Godset.!

Totalt ble det kun 80km idag, ca 2 mil kortere enn forventet. Da kom vi oss frem i god tid til Godset-Molde og til god hjemmelaget mat. Polarcamp har vært fantastiske og kjøpt inn matvarer til oss siden butikkene er stengt!

Vi gleder oss!
Takk til Polarcamp som handlet inn for oss!
Polarcamp leverer! Også Diplom-Is.

Vi koser oss og fyller på med kyllingfilet, salat og pasta i fantastiske omgivelser og Svartisen i nærheten. Polarsirkelen har vi akkurat passert og vi er nå godt over halvveis på Sykkeltouren. Med forbehold om research stemmer så vil status se ut som følgende:

Her er etapper med overnattinger med eller uten frokost samt avstander lagt inn.

Det vil sa at vi etter dagens etappe så har vi passert 1226km av totalt 2322km. Det er utrolig motiverende å vite! Her her planen vi laget før vi dro:

Utganspunktet før avreise.

I morgen er planen å dra til Mosjøen med tourens siste ferjetur fra Nesna til Levanger. En utfordring her er hvordan vi skal komme oss gjennom Svartistunnelen. Og rekker vi ferja? Godset-kampen fikk vi med oss, men den bruker vi ikke tid på og ser frem til neste kamp. Etappen idag brukte vi til restitusjon som vi begge hadde godt av. Både øyet til Elisabeth trengte en rolig dag og knærne mine syntes det var greit uten altfor mange bakker og motvind! Fortsatt god søndag.

Utsikten før vi legger oss snart!
Godset-kampen på storskjerm mens vi nyter sunn og god mat!